KORSIKA NA KOLE V POHODĚ

zájezd NOMÁD
Poznávací zájezd s cykloturistikou na Korsiku, ostrov, jehož překrásná subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů. Bez dlouhých přejezdů busem s možností koupání v moři po většinu dní!

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.-2.den: Praha - Canaglia. Busem do Itálie a trajektem do Bastie. Překrásným hornatým vnitrozemím do Vizzavony. Možnost koupání v horách v překrásných Anglických kaskádách, sjezd na kole z Col de Vizzavona horskými vesnicemi do starobylého Corte s citadelou pod štíty hor.
3.-4.den: Kaňon Restonica a jezero Melo. Na kolech jednou z nejkrásnějších korsických dolin Restonica k salaším Grotelle. Možnost pěšího výletu k jezeru Melo (až Capitello). Další den busem impozantním kaňonem řeky Golo - Scala di Santa Regina na nejvyšší silniční sedlo Korsiky Col de Verghio. Sjezd úchvatnou horskou krajinou s borovým lesem. Výhledy do kaňonu Spelunca, jedné z nejznámějších atrakcí ostrova. Variantně přes malebné Ota, či přímo do vyhlášeného letoviska Porto. Stoupání k bizarním načervenalým skalním útvarům Calanche (UNESCO) a do vesničky Piana, oceněné jako nejkrásnější francouzská obec. Busem do zátoky Valinco u Propriana.
5.-6.den: Filitosa, Sarténe, Bonifacio. Koupání a odpočinek u moře. Volitelně na kole krátká návštěva nedalekého proslulého naleziště prehistorické kultury Filitosa s mnoha menhiry. Večer busem do svérázného středověkého městečka Sarténe. Další den busem do vyhlášeného Bonifacia, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy (volitelně projížďka lodí cca 20 EUR/os.) Koupání v moři. Alternativně cyklistika v okolí zálivu Valinco.
7.-8.den: Aulléne, Ajaccio. Busem do Petreto-Bicchisano a na kole přes Col de St. Eustache do Aulléne a nádherným sjezdem přes Loreto di Tallano k řece Rizzanése. Možnost koupání u Janovského mostu Spin‘ a Cavallu. Následující den busem na mys Parata s krásnou vyhlídkou na „Krvavé ostrovy“. Nenáročná turistika na vyhlídku k janovské věži Tour de la Parata. Hlavní město Korsiky Ajaccio – rodiště Napoleona Bonaparte s možností návštěvy jeho rodného domu.
9.-11.den: Bavella - Ste Lucie de Tallano. Busem do sedla pod siluetou skalních věží Bavella. Na kole sjezd přes Zonzu a Levii do městečka Ste Lucie de Tallano a do Propriana. Podvečerní koupání v moři. Ráno busem do přístavní Bastie: prohlídka, nákupy. Trajektem do Itálie a přesun domů. Možnost úpravy programu vzhledem aktuálnímu trajektu, počasí a stavu silnic.
Pozn. V případě nočních trajektů možnost připlacení kajuty (cca 30 EUR/os.).

Obtížnost: 2-3, doporučujeme cross
Délka tras: busem 3850 km, na kole 0-370 km, lodí 240 km
Počasí: vzduch 22-28 °C, voda 20-22 °C
Odjezdy: Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady (od 4 osob), Praha, Jihlava (od 4 osob), Brno, Bratislava (od 6 osob). Svozy: Jablonec nad Nisou, Liberec, Turnov, Mladá Boleslav (od 8 osob).

Termín: 1.6. - 11.6. 2023
cena v Kč: 18 190,-

Termín: 31.8. – 10.9. 2023
cena v Kč: 18 690,-


V ceně je: Doprava klimatizovaným autobusem, trajekt na Korsiku a zpět, přeprava kol, vstupní a výstupní poplatek, 2x ubytování v hotelu v Corte se snídaní a 6x ubytování v jednoduchých bungalovech, povlečení, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Cena nezahrnuje: stravování s výjimkou 2 snídaní při ubytování v hotelu, vratná kauce na bungalov 30 EUR/bungalov. Příplatky: 1-lůžkový pokoj na zájezdu 5600 Kč, 6x polopenze 3-chodové francouzské menu se sklenkou vína 3120 Kč (začíná 4.den večeří a končí 9.den večeří).

Zájezd najdete na stránkách CK NOMÁD