LAGO DI GARDA PRO ZAČÁTEČNÍKY I NÁROČNÉ

zájezd NOMÁD
Průzračné jezero Lago di Garda, obklopené horskými velikány, rekreační střediska s nespočtem kaváren a okolí modrozelených hladin desítek jezer nabízejí atraktivní podívanou a s podporou autobusu i snadné cyklotrasy. Pohodové sjezdy od horských jezer kolem středověkých hradů s výhledy na Gardu, krajem lesů a vinic s možností koupání a odpočinku. Také ale kdo chce, může zvolit cestu pro „drsňáky“ - náročná stoupání a prudké sjezdy do údolí. Ubytování v pohodlném 2-3* hotelu nedaleko Lago di Ledro.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: Žďár nad Sázavou - Trento - Lago di Ledro. Přes Německo a Rakousko do Itálie. Trento, město koncilu, náměstí Piazza Duomo, katedrála, historické domy a paláce. Podél řeky Adige k jezeru Lago di Garda, kde rád trénuje R. Kreuziger, a jehož okolí nabízíme díky podpoře autobusu s možností volby pro začátečníky, nebo drsňáky.
2.den: Lago di Tenno. Cyklotrasa (nebo busem s turistikou) k jednomu z nejhezčích alpských jezer Lago di Tenno s průzračnou tyrkysovou vodou. Pro náročné přes chatu S. Giovanni k Lago di Tenno nebo na kole sedlem Ballino k Mt. Misone. Pak sjezd zpět k Lago di Garda po cestě „via Mattoni“. Koupání v jezeře, relaxace, volný program.
3.den: Verona, Riva del Garda. Autobusem výlet do města Romea a Julie Verony: aréna, dům Julie, římské památky aj. Z Verony busem do Malcesine na břehu Lago di Garda a na kole do letoviska Riva del Garda, které je perlou jezera s hradem Rocca. Alternativně lanovkou na Monte Baldo s vyhlídkou či náročná celodenní cyklotrasa na masiv Monte Baldo s výhledy na jezero, parádní sjezd přes Brentonico do Rivy.
4.den: Lago di Ledro. Odpočinkově k jezeru Lago di Ledro. Pro zájemce náročná královská etapa k jezeru Lago di Ledro, dále k jezírku Ampola, odtud serpentinami a průsmyky Tremalzo a Passo di Nota s adrenalinovými sešupy do Riva del Garda a k Lago di Garda.
5.-6.den: Lago di Cavedine - Žďár nad Sázavou. Volno s koupáním v Gardě, nebo cyklostezkou kolem jezera Lago di Cavedine a k hrádku Drena. Sjezd podél řeky Sarca mezi skalami přes Dro a Ceniga, chráněnou rezervací skal „Marocche“ a přes starobylé lázeňské Arco s majestátním hradem na skále do Riva del Garda. Možnost výletu do náročného stoupání v serpentinách pod Monte Stivo. Návrat domů.

Obtížnost: 1-3, doporučujeme MTB, cross (silniční)
Délka tras: autobusem 2300 km, na kole začátečníci: 0-120 km, vrchaři: 300 km
Počasí: vzduch 23-27 °C, voda 20-23 °C
Odjezdy: Brno, Žďár nad Sázavou, Pardubice, Praha, Plzeň

Termín: 18.7. - 23.7. 2023
cena v Kč: 12 990,-


V ceně je: Doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, 4x ubytování v 2-lůžkových pokojích 2-3* hotelu s polopenzí, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Zájezd najdete na stránkách CK NOMÁD