Z PASOVA DUNAJSKOU CYKLOSTEZKOU NA KOLE

zájezd NOMÁD
Cykloturistika údolím Dunaje, z Bavorska do Rakouska po romantické cyklostezce se snadným profilem, která je lemována středověkými městy, kláštery, katedrálami a hrady. Vždy s doprovodem autobusu - pohádkovými oblastmi Schlögenské smyčky a údolí vinic a hradů Wachau. Cyklostezka nabízí úchvatné pohledy, převážně asfaltový povrch a minimální převýšení.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: Žďár nad Sázavou - Pasov - Aschach. Odjezd autobusem do Bavorska, prohlídka historického centra bavorského Pasova - města na soutoku tří řek. Středověká atmosféra města, náměstí se starou radnicí, katedrála a pasovský hrad. Dále do Rakouska k zámku v Obernzell a na kole od unikátního kláštera Engelhartszell s muzeem. Na kole údolím Niederranna a krásnými meandry Dunaje v jedinečné Schlögenské smyčce, kde Dunaj otáčí svůj tok. Pod monumentálním zámkem Neuhaus s výhledy na Alpy bočními údolími, přes středověký Aschach se zámkem (variantně až do Linz). Ubytování.
2.den: Aschach - Linz - Enns. Ze středověkého Aschachu přes Ottensheim do perly na Dunaji - města Linz. Prohlídka historického centra hlavního města Horních Rakous Lince s katedrálou a zámkem nad Dunajem. Autobusem dále podél Dunaje přes městečko Mauthausen s možností prohlídky nechvalně známého koncentračního tábora, či prohlídka města Enns s hodinovou věží a bazilikou.
3.den: Enns - Ybbs. Z Enns přes Grein - perlu oblasti s historickým divadlem a zámkem s rozsáhlým arkádovým nádvořím. Na kole podél Dunaje k přítoku řeky Ybbs v malebném Ybbsu s historickým centrem a městskými hradbami.
4.den: Ybbs - Melk - Wachau. Na kole kolem poutního kostela Maria Taferl k nejkrásnějšímu baroknímu klášteru v Rakousku na ostrohu nad Dunajem v Melku. Monumentální benediktinský klášter se zdobenými interiéry knihovny i kostela. Historické náměstí Melku s měšťanskými domy. Dále na kole vinorodým krajem Wachau, zapsaným v UNESCO, pod majestátní zříceninou Aggstein a pod zámkem Spitz.
5.den: Wachau - Krems - Žďár nad Sázavou. Na kole pod zříceninami gotických hradů a kolem kláštera v Durnstein do historické Kremže. Prohlídka historického centra města vína a hořčice (UNESCO) s měšťanskými domy a klášterem. Autobusem zpět domů.

Obtížnost: 1-2, doporučujeme cross, MTB
Délka tras: autobusem 1100 km, na kole 0-300 km
Počasí: vzduch 19-25 °C
Odjezdy: Praha, Pardubice, Žďár nad Sázavou, Jihlava

Termín: 26.7. - 30.7. 2023
cena v Kč: 9 390,-


V ceně je: Doprava autobusem, přeprava kol, 4x snídaně, 4x ubytování po 2 osobách v 4-lůžkových pokojích hostelů, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Možnost dokoupit 4x večeře za 1150 Kč.

Zájezd najdete na stránkách CK NOMÁD