PIENINSKÝ N.P. A KRAKOW NA KOLE

zájezd NOMÁD
Úžasná krajina národního parku Pieniny na jihu Polska je prvním mezinárodním přírodním parkem v Evropě. Nachází se těsně u rozsáhlých přehrad, kolem kterých můžeme absolvovat nenáročnou cyklistiku s mnoha zajímavostmi, od starobylých měst s pohodovou atmosférou a dřevěnými kostelíky a skanzeny, přes zříceniny, hrady, až po možnost turistiky po vrcholech z nádhernými vyhlídkami. Solné doly Wieliczka s celým městem sálů, kaplí a chodeb a především unikátní město králů Krakov s dominantním hradem Wawel, jsou třešničkou na sladkém poznání jižního Polska.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.den: Praha – Nowy Targ. Autobusem do Polska a do starobylého města Nowy Targ, centra obrovitých trhů s pěkným náměstím a příjemnou atmosférou a především nádherným dřevěným kostelíkem z 15. století. Možnost podvečerní projížďky na kole městem.
2.den: Pieninsky N.P. Na kole podél řeky Dunajec na východ a podél přehrad Sromowské a Czorsztyńské, pod mohutným hradem Dunajec na skalním ostrohu nad jezerem v Niezici a dále na okraji Pieninského národního parku. Variantně možnost turistiky po hřebeni Pienin: po modré značce a po hřebeni kolem výhledů – symbolu pohoří Trzy Korony, zříceniy hradu Zamkowa Góra, Czertezik a Sokolica. Autobusem zpět na místo ubytování.
3.den: Nowy Targ – Solné doly Wieliczka – Krakow. Autobusem na sever. Projížďka na kole na západním okraji Dobczycké přehrady a podél řeky Raba. Na vodní plochu je krásný výhled z hradu Dobczyce, případně lze navštívit skanzen, nebo dojet až k dřevěnému kostelu do Raciechowic. Pak přesun autobusem k solným dolům Wieliczka (UNESCO), které si prohlédneme. Jde o obrovitý komplex celého města podzemních chodeb, místností a komor se slanými jezírky, sálů a kaplí s vytesanými sochami ze soli. Ve zdejších devíti podzemních poschodích jsou i kina, sanatorium či sportoviště. Poté se přesuneme na ubytování nedaleko Krakova.
4.den: Krakow – Praha. Z místa ubytování na kole do nejkrásnějšího města Polska – Krakova (UNESCO) se starým městem a hradem Wawel s katedrálou nad dračí skálou. Hrad má nádherné komnaty a sály s výzdobou a katedrála byla místem korunovací a odpočinku polských králů. Historické centrum s výstavnými domy, mnoha uličkami a příjemnými kavárnami i hospůdkami, množstvím kostelů a věží. V poledne odjezd zpět domů do ČR.

Obtížnost: 1-2, doporučujeme cross, MTB
Délka tras: autobusem 1000 km, na kole 0-200 km
Počasí: stejné jako u nás
Odjezdy: raha, Jihlava, Brno, Olomouc, Ostrava

Termín: 28.7. - 31.7. 2023
cena v Kč: 6 790,-


V ceně je: Doprava autobusem, přeprava kol, 3x snídaně, 3x ubytování v 2-3*** hotelu (nebo penzionu) ve dvoulůžkových pokojích s příslušenstvím, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. Možnost dokoupení večeří – cenu si můžete vyžádat v ck NOMÁD.

Zájezd najdete na stránkách CK NOMÁD