OSTROVY DÁNSKA, RUJÁNA A USEDOM

zájezd NOMÁD
Dánsko - země stvořená pro cyklistiku. Ohromující kontrast bílých útesů ostrova MON a azurového moře, středověké katedrály a královské paláce v Kodani i rybářské vesničky dánských ostrovů. Cyklostezky německých ostrovů RUJÁNA s úchvatnými plážemi a lázeňskými městy a USEDOM s typickými košíky s bílomodrou pruhovanou roletkou u Baltu.

PROGRAM ZÁJEZDU:

1.-2.den: Žďár n.S. - ostrov Falster. Přes Německo do Dánska. Malebnými cyklostezkami podél pobřeží ostrova Falster. Písečná pláž v Marielist - krásné koupání. Kolem zámku Korselitse, rybářských domků a kostelíků do města Stubbekobing.
3.den: Ostrov Mon. Na kole ostrovem Mon: historické budovy ve Stege a romantický zámek Liselund a především lákadlo ostrova - úchvatné útesy v parku Mons Klint (přes 120 m vysoké). Středověký kostel Elmelunde Kirke s freskami, místní speciality.
4.den: Roskilde, Kodaň. Busem na ostrov Sjaelland. Středověká katedrála v Roskilde (UNESCO) s hroby dánských králů a muzeum vikingských lodí z 10. století. Hlavní město Dánska - Kodaň s radnicí, královským palácem Amalienborg a zámkem Christiansborg. Přístav Nyhavn a Malá mořská víla.
5.-6.den: Rostock - poloostrov Darss - Rujána. Na kole z Rostocku s hansovními domy přes přímořské lázně Graal-Müritz, které jsou bránou k úchvatné přírodě poloostrova Darß, který vznikl ze tří ostrovů a je nedostižný svými tradičními domky s doškovými střechami a malebnými západy slunce nad strmými útesy. Pohodový výlet na kole ostrovem Rujána. Na kole z nejsevernějšího mysu ostrova s majákem - Kap Arkona, podél útesů z hlinité křídy, kolem romantické kapličky nad rybářskou vesničkou Vitt, úzkou šíjí s výhledy na zálivy podél nejkrásnější pláže ostrova, romantický zámek Spyker s kruhovými věžemi, skrz lesy až do Lietzow s bílým zámkem. Historické městské centrum Bergenu.
7.-8.den: Ostrov Usedom - Žďár n.S. Busem na ostrov slunce Usedom a na kole smíšenými lesy, po bílých plážích a podél promenády s racky mezi císařskými lázněmi Heringsdorf a Ahlbeck až k hranici s Polskem. Pro vytrvalce až do lázeňského přístavu Svinoústí s historickým majákem a větrným mlýnem. Odpoledne busem domů, večerní prohlídka přístavního města Štětína: měšťanské domy, katedrála, renesanční zámek pomořanských knížat.

Obtížnost: 1-2, doporučujeme MTB (cross, silniční)
Délka tras: autobusem 2600 km, na kole 0-250 km
Počasí: vzduch 18-26 °C, voda 16-20 °C
Odjezdy: Brno, Žďár nad Sázavou, Pardubice, Praha, Ústí n. L.

Termín: 6.8. - 13.8. 2023
cena v Kč/*dvoulůžko: 13 590,-/*16 190,-


V ceně je: Doprava autobusem, přeprava kol, trajekt do Dánska a zpět, 3x ubytování v kempu se snídaní (*2-lůžkové chatky) a 2x ubytování ve 2-lůžkových pokojích hotelu s polopenzí, průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH.

Zájezd najdete na stránkách CK NOMÁD